Alvord Ranch Schools s Martinem Blackem – Oregon – květen, červen 2012

 

Tak jako loni i letos jsem se vypravila s Martinem Blackem do Oregonu na historický Alvord ranch. Tentokrát nás čekaly dvě týdenní kliniky a jedna měsíční škola. Martin se studenty se zde zapojují do běžného života na ranči – vstávání ve čtyři ráno, abychom krátce po svítání už seděli na koních a vyráželi za denní prací, ranní chlad i polední pouštní vedra. Přesuny stád krav mezi pastvinami, celodenní třídění párů, a hlavně dny naplněné lasováním a značkováním letošních telat. To vše v úchvatných scenériích ve stínu Steen Mountain.

Jelikož už s Martinem jezdím prakticky rok, dostávala jsem letos na Alvordu mnohem více samostaných úkolů, doprovázela jsem při práci domácí kovboje, jezdila mladé či problematické koně, pro které je skutečná celodenní práce kolem krav velmi důležitou zkušeností. A při lasování jsem měla možnosti jezdit jak mladé koně, pro které to byla první zkušenosti s lasováním, tak i Martinovy „straight up in the bridle“ koně (tedy ty, kteří ukončili několikaletý výukový proces a jsou ježdeni na udidle zvaném spade bit).

Na Alvordu už se netrénuje, ale pracuje. I proto se zde jak jezdci, tak koně během měsíce posunou o pořádný kus cesty dále.

This entry was posted in Nezařazené. Bookmark the permalink.

Comments are closed.